8531

На Хмельниччині від роботи відсторонено менше відсотка освітян через відсутність щеплень, – Сергій Ткачук

Хмельниччина і надалі залишається в «червоній» зоні протиепідемічних обмежень. Попри це навіть у тих областях, які вже перейшли в «жовту» зону, посилено карантинні вимоги – персонал закладів має бути щеплений хоча б однією дозою вакцини проти COVID-19. В нашій області серед освітян, які ще не мають щеплень, менше одного відсотка.

Про це сьогодні, 7 грудня, під час брифінгу повідомив заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Ткачук.

За його словами, по області все ще перевищено два показники епідемічної безпеки – рівень захворюваності (326 випадків на 100 тисяч населення при нормі менше 60) та рівень госпіталізації (66,5 при нормі менше 60).

«Незважаючи на те, що на Хмельниччині спостерігається зниження захворюваності на COVID-19, на жаль, все ще реєструються летальні випадки. Зокрема, за минулу добу хвороба забрала життя 22 мешканців області. Зауважу – жоден з померлих не був вакцинований від COVID-19. Це доводить, що вакцинація є ефективним засобом для запобіганням важким ускладненням коронавірусної хвороби», – наголосив Сергій Ткачук.

Він нагадав, що із 6 грудня навіть у в «жовтій» зоні епіднебезпеки заборонено роботу закладів, якщо персонал не щеплений хоча би однією дозою вакцини.

«В області створено усі умови для вакцинації. Працює понад 100 пунктів щеплень, 12 центрів масової вакцинації. Також наявна достатня кількість вакцин, усі вони безпечні та ефективні. Немає таких черг, як були раніше. Загалом двома дозами вже щеплено понад 358 тисяч мешканців Хмельниччини», – констатував посадовець.

Сергій Ткачук повідомив, що на Хмельниччині  є заклади освіти, які ще працюють дистанційно, але це не пов’язано із вакцинацією педпрацівників.

«Зараз 5 закладів освіти на дистанційному навчанні через захворюваність на COVID-19. Ще 2 заклади – через сезонну захворюваність, це Білогірський опорний заклад і Хорошівський ліцей в Білогірській громаді», – зауважив спікер брифінгу.

Та додав, що в Хмельницькій області – один з найвищих показників вакцинації серед працівників закладів освіти. Наразі лише 0,7% відсторонені від роботи через відсутність щеплень.

Загалом в Україні повний цикл вакцинації вже пройшли 90,2% працівників шкіл. А дистанційне  навчання через відсутність 100-відсоткової вакцинації освітян у «червоній» зоні продовжується в 415 школах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *