8520

Мешканка Хмельниччини стала жертвою шахраїв із орендою неіснуючого котеджу в Карпатах

Поліцейські Хмельниччини радять бути пильними любителям зимового відпочинку у Карпатах, особливо щодо дистанційного найму житла. Адже популярністю зимових курортів користуються і шахраї. Однією з їх жертв стала мешканка Летичівщини.

Учора, 8 грудня, до відділу поліції в Летичеві звернулась 31-річна жителька одного із сіл з повідомленням про шахрайські дії. Як повідомляють в ГУНП у Хмельницькій області, потерпіла разом із подругою планувала відпочинок в Яремче.

«27 листопада на досить популярному сайті вона переглядала оголошення про оренду житла в цьому місті. Одне із оголошень її зацікавило. Жінка зателефонувала за вказаним номером, домовилась про приїзд на конкретні дати і перерахувала 5 тисяч гривень. Коли ж жінки приїхали до Яремче, виявилось, що у місті навіть вулиці такої немає. А телефон «орендодавців», звісно ж, уже не відповідав», – розповіли в поліції.

Тож, повернувшись додому, потерпіла одразу звернулась із заявою до правоохоронців.

За цим фактам відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Аби не стати жертвою аферистів, у поліції радять детально проаналізувати наявну інформацію перед тим, як перераховувати кошти за оренду житла. Слід уважно прочитати оголошення — чим довше воно на сайті, тим це надійніша пропозиція. «Загугливши» адресу, можна дізнатися, чи справді є такий будинок. Варто перевірити й фото: якщо вони надто привабливі і різного розміру, то точно взяті з мережі. Нехай орендодавець скине якомога більше фото житла з різних ракурсів і копії документів. Також корисними стануть відгуки в Інтернеті. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *