8514

Сергій Гамалій ініціював проєкт «Хмельниччина в постатях»

Проєкт, у якому розповідатимуть про людей, що прославили Хмельниччину, ініціював голова облдержадміністрації Сергій Гамалій.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. За його словами, завдяки Державному архіву області та наявним там документам планують ознайомлювати із непересічними людьми краю.

«Проблема відновлення історичної пам’яті не нова. У різних регіонах нашої країни, де різний історичний досвід, державній політиці пам’яті приділяють більше чи менше уваги. Чомусь у Галичині чи Закарпатті, Донбасі чи Слобожанщині пересічні люди швидше зорієнтуються у відомих вихідцях їхнього краю.  Я ж впевнений, що Хмельницька область має ким пишатися. Тому і вирішив ініціювати проект «Хмельниччина в постатях», – написав Сергій Гамалій.

При цьому посадовець не уточнює, хто саме потрапив до списку відомих постатей Хмельниччини. Але констатує, що хтось буде добре знайомий, а  про декого почують уперше.

«Чому ми це робимо? Все просто: ми не тільки будуємо та реставруємо, а й відновлюємо. І в цьому випадку – відновлюємо історичну пам’ять через історії непересічних краян», – додав очільник облдержадміністрації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *