8499

Створити та ліквідувати: в Хмельницькій облраді обговорювали долю трьох комунальних закладів


У Хмельницькій обласній раді почали працювати постійні комісії, на яких депутати обговорюють питання порядку денного сесії облради, що відбудеться 22 грудня. На одній із них йшлося про долю окремих комунальних закладів.

Зокрема, члени постійної комісії з питань охорони здоров´я та соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту підтримали створення Яблунівського психоневрологічного інтернату. Про це повідомили в преслужбі обласної ради.

Як зауважила голова облради Віолета Лабазюк, сьогодні усі шість закладів обласної комунальної власності такого спрямування заповнені стовідсотково, тому є потреба у створенні психоневрологічного інтернату, розрахованого на 50 ліжкомісць. А в приміщеннях майнового комплексу колишньої психіатричної лікарні №3, що в селі Яблунівка на Славутчині,  підопічним можна забезпечити належні умови перебування без капіталовкладень з бюджету Хмельниччини.

Також депутати розглянули питання щодо припинення шляхом ліквідації Вовковинецької та Орининської гімназій. Як було зазначено на засіданні комісій, облдержадміністрація, як головний розпорядник коштів, не бачить перспектив утримання цих закладів. Упродовж останніх років, зазначають в облраді, у цих гімназіях контингент учнів зменшується, а з обласного бюджету спрямовуються значні видатки на їх функціонування.

Нагадаємо, на пленарному засіданні чергової сьомої сесії обласної ради планується розглянути понад шістдесят питань. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *