8303

Голова ОДА назвав один з найкращих об’єктів «Великого будівництва» на Хмельниччині

Голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Гамалій сьогодні, 21 січня, розповів на пресбрифінгу про результати реалізації у 2021 році президентської програми «Велике будівництво».

За словами посадовця, програма виконується за кошти сумлінних платників податків. А всього на будівництво та реконструкцію соціальних об’єктів Хмельниччини освоєно коштів з ДФРР – понад 187 мільйонів гривень, в рамках програми з держбюджету – 326,5 мільйона гривень і з місцевих бюджетів – 68,6 мільйона.

Ці гроші витрачено на 231 кілометр державних та 121 кілометр місцевих  автодоріг, 9 мостів, 3 об’єкти освіти, 2 об’єкти спорту, один об’єкт охорони здоров’я, відкриття 10 приймальних відділень в опорних лікарнях, встановлення до 30-річчя Незалежності найвищого в області прапора України.

Акцентував Сергій Гамалій увагу на тому, що у Хмельницькому обласному протипухлинному центрі проведено технічне переоснащення лікувальної кімнати для дистанційної променевої терапії – встановлено новітній лінійний прискорювач. Обладнання, каже, дасть можливість за рік пролікувати до 1800 онкохворих. На переоснащення освоєно 9,7 мільйона державних гривень, 33,3 мільйона з обласного бюджету, а також 18,3 мільйона власних коштів медзакладу.

«Вважаю це одним із найкращих, що вдалося зробити за останній рік в Хмельницькій області. Адже тепер нашим мешканцям не доведеться їхати в інші області, а ми зможемо надавати якісні медичні послуги й онкохворим із сусідніх областей», – зауважив посадовець.

Як приклади також назвав: Центр позашкільної освіти у селі Солобківці (освоєно 9,6 мільйона гривень державних коштів та 1,1 мільйона з місцевого бюджету); сучасний ясла-садок «Дзвіночок» у Чемеровецькій тергромаді (7,2 мільйона гривень з держбюджету та 800 тисяч гривень – місцевого); гуртожиток НВК в селищі Нова Ушиця (6,9 мільйона державних коштів і 800 тисяч з місцевого бюджету).

Нагадав і про відкриття в Красилові спортивно-реабілітаційного центру за 48 мільйонів гривень, початок реконструкції міського стадіону імені Тонкочеєва в Кам’янці-Подільському (освоєно 37,1 мільйона гривень коштів держави і 4,5 мільйона – місцевого бюджету).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *