8295

Систему контролю прав затриманих інспектують на Хмельниччині представники консультативної місії ЄС

На Хмельниччині перебувають представники консультативної місії Європейського Союзу, які  знайомляться з процесом впровадження системи Custody Records та відкриття «зелених» кімнат у підрозділах поліції області. Учора вони вже проінспектували впровадження цих нововведень у Кам’янці-Подільському та Шепетівці. Сьогодні партнери з КМЄС працюватимуть у Хмельницькому. 

У секторі комунікації поліції Хмельницької області наголошують, що Custody Records – електронна система, яка допомагає належним чином забезпечувати реалізацію прав затриманих.

«Наразі таку систему поступово впроваджують в діяльність поліції по всій країні. Це – поєднання електронного документування, цілодобового відеоспостереження та запровадження інституту інспекторів з дотримання прав людини в діяльності органів Нацполіції. Ппотребує обладнання поліцейських відділків спеціальними технічними засобами та створення належних умов для роботи з затриманими.  Консультативна місія ЄС в Україні взялася допомогти українським поліцейським в цьому напрямку, передаючи досвід європейських країн», – зазначають в обласній поліції.

Зокрема, завдяки фінансовій та інформаційній підтримці КМЕС, в Кам’янець-Подільському РУП вже встановлено сучасні камери відеонагляду, виведені на монітори чергової частини. Записи з них будуть зберігатися на спеціальних серверах, що виключає можливість втручання людини. Також у відділі облаштовано всі необхідні приміщення для проведення слідчих дій та «зелена кімната» для роботи з дітьми.

Керівники підрозділів поліції зазначають, що візит представників КМЄС став надзвичайно корисним, адже поліцейські отримали цінні настанови на подальшу роботу та в облаштуванні адмінбудівель відповідно до встановлених норм.  




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *