8248

Шепетівський підліток, який п’яним трощив сітілайти, відбувся попередженням

Шепетівський міськрайонний суд визнав 16-річного місцевого жителя, який потрощив комунальне майно, винним у дрібному хуліганстві (ст. 173 КУпАП) та розпиванні алкогольних напоїв у забороненому законом місці (ч. 1 ст. 178 КУпАП) й застосував до нього захід впливу у виді попередження.

Про це повідомили в пресслужбі Хмельницького пеляційного суду.

Увечері 29 грудня неповнолітній шепетівчанин випив з другом на вулиці горілки та уночі розтрощив два рекламні щити.

«В суді юнак вину у вчиненні адміністративних правопорушень визнав повністю та щиро розкаявся. Сказав, що пошкодив сітілайти, бо був п’яний. Його мати пояснила, що син навчається в училищі, власних доходів не має, але сім’я має намір добровільно відшкодувати збитки за пошкоджене майно, сума яких, за попередніми розрахунками, становить близько 10 000 гривень», – йдеться в інформації суду.

Тож враховуючи вік порушника, і те, що він вперше притягується до адмінвідповідальності, навчається та власних доходів не має, щиро розкаявся, відсутність тяжких наслідків, суддя дійшов висновку: застосувати до нього захід впливу у виді попередження.

При цьому суд зауважує, що відшкодування шкоди, завданої неповнолітнім, здійснюється відповідно до норм цивільного судочинства та не є предметом розгляду цієї справи.

Нагадаємо, 16-річного студента Хмельницького коледжу засуджено за амфетамін.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *