7466

Хмельницький виш отримав термінал супутникового зв’язку Starlink

Глобальна супутникова система Starlink має забезпечити бездротове інтернет-покриття для всієї планети, зокрема, у місцях, де зв’язок ненадійний або взагалі недоступний. В Україні в умовах війни Starlink дає можливість залишатися на звʼязку там, де стаціонарний і мобільний інтернет не працюють через пошкодження мереж. Після початку повномасштабного вторгнення РФ засновник компанії SpaceX Ілон Маск запустив в Україні підтримку сервісу супутникового інтернету і надіслав термінали, які забезпечують зв’язок із супутниками.

Першу партію терміналів супутникового зв’язку Starlink Хмельниччина отримала в березні. Вони є вкрай важливими для безперебійної роботи військових та об’єктів критичної інфраструктури. Наприклад, систему вже ефективно застосовують на оперативному навчанні підрозділи ДСНС в області.

А нещодавно станцію Starlink завдяки Міністерству освіти і науки України отримав Хмельницький національний університет.

“Відтепер університет зможе користуватися сучасною технологією, завдяки якій вдасться максимально підвищити стійкість внутрішніх мереж. Starlink – найбільш стабільна та найменш вразлива Інтернет-мережа в світі”, – повідомляють у виші.

Нагадаємо, на Хмельниччині із небезпечних регіонів евакуювали 4 виші. Один із них – Херсонський національний технічний університет — розмістили на базі Хмельницького національного університету. Релокований заклад уже почав вступну кампанію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *