7456

Влада Шепетівки надіслала попередження перевізникові, який ”шантажує місто”

Питання роботи громадського транспорту стало єдиним, яке розглядали сьогодні на засіданні виконкому Шепетівської міської ради. З одним із перевізників, добросовісним, уклали угоду на додатковий маршрут. А іншому, який “шантажує місто” листами “хочу працюю, а хочу – не працюю”, вирішили надіслати попередження, аби згодом, якщо надання ним послуг не поліпшиться, розірвати угоду про перевезення.

Про це повідомив міський голова Шепетівки Віталій Бузиль.

За його словами, у громаді в умовах дефіциту пального перевезення здійснює тільки один надавач послуг — ФОП Криворчук В.М. на маршруті 1А. Тож за рішенням виконкому з ним також укладають тимчасову угоду на виконання перевезень за маршрутом №2 (кільцевий “Зал.вокзал – Зал.вокзал”).

А ось іншому перевізникові ПП “Шепетівське АТП” вирішили надіслати попередження про неналежне виконання умов договорів на міські перевезення.

“Для того, щоб у разі невідновлення надання послуг ми мали законне право розірвати договірні відносини. Якщо перевезення будуть відновлені, то, моя позиція, що рух громадського транспорту має бути по усіх маршрутах. Можливо кількість рейсів на період воєнного стану може бути меншою, але вони мають бути відновлені повністю, а не лише ті, які вважаються рентабельними. Підприємство “Шепетівське АТП” виграло конкурс і воно має дотримуватися умов, а не шантажувати місто листами із встановленими фактами “хочу працюю, а хочу – не працюю”, – написав на своїй сторінці у Facebook Віталій Бузиль, оприлюднивши текст рішення.

Мер запевнив, що заборгованості перед жодним перевізником немає, в тому числі за пільгові перевезення, як би це важко не було для бюджету. А факти тиску на орган самоврядування на кшталт “заплатіть борги минулої каденції, інакше перевезень не буде” – не прийматиме.

“Ці питання потрібно було ставити минулим очільниками, коли було накопичено понад 10 000 000 гривень боргів і всі вони зафіксовані рішеннями судів та перебувають на примусовому виконанні. Звичайно, в міру надходжень і резерву коштів ми будемо їх виконувати. Але шантажувати все місто – як мінімум неправильно”, – наголосив міський голова.

Та додав, якщо ситуація не зміниться — шукатимуть нового перевізника, який сумлінно виконуватиме договірні зобов`язання.

Нагадаємо, у травні на території Шепетівської громади тимчасово призупинили роботу громадського транспорту через нестачу пального. Згодом в Шепетівці підняли вартість послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *