7320

Двом зрадникам із Хмельниччини повідомлено про підозру

Служба безпеки України повідомила заочно про підозру у держзраді ще двом уродженцям Хмельниччини, які в 2014 році перейшли на бік країни-агресора.

За інформацією Управління СБУ в Хмельницькій області, обоє проходили службу в Військово-морських силах України, але після окупації Криму добровільно склали зброю перед ворогом. Як встановило слідство, в 2014 році ці військовослужбовці відмовились виконати наказ українського командування про передислокацію і залишились служити ворогові. 

“Один з них – уродженець Кам’янець-Подільського району проходив службу в 5-й бригаді надводних кораблів (в/ч А2865). Нині дезертир служить у Чорноморському флоті на російському протидиверсійному катері “Юнармієць Криму”. Також підозру оголосили уродженцю Шепетівщини, колишньому військослужбовцю 10-ї авіаційної бригади ВМС України, який зрадив державу та почав співпрацювати з агресором”, – зазначили в СБУ.

В установі додали, що слідчі зібрали достатньо доказів та заочно повідомили про підозри у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Нагадаємо, днями СБУ повідомила про підозру трьом уродженцям Хмельниччини, які зрадили присязі і перейшли на бік ворога. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *