7199

Міжнародний день «Лікарі світу за мир»

Міжнародний день «Лікарі світу за мир»

6 серпня відзначається особлива дата – «Лікарі світу за мир». В цей день медики з всіх куточків Землі об’єднуються в закликах проти воєн, збройних конфліктів та пролиття крові. Цей день має на меті привернути увагу політиків до проявів милосердя та людяності. Міжнародний день «Лікарі світу за мир» запроваджено організацією «Лікарі світу за запобігання ядерній загрозі», члени якої щодня рятують сотні тисяч життів по всьому світу. 6 серпня вшановується хвилиною мовчання на честь людей, які невинно загинули внаслідок військових дій.

Дату 6 серпня обрали не випадково, адже саме в цей день у 1945 р. відбулася трагічна для всього людства подія – американські бомбардувальники скинули над японським містом Хіросімою ядерну бомбу.

Міжнародний день «Лікарі світу за мир» є своєрідним протестом проти ядерного озброєння. Він не тільки нагадує людству про страшну трагедію минулого, але й об’єднує медичних працівників усього світу у невпинній боротьбі проти війни.

Після руйнівної ядерної атаки, що відбулася у серпні 1945 року, світ цілковито змінився. Тільки загальні статистичні дані говорять про загиблих, кількість яких перевищила 200 тисяч людей. Для багатьох людей загроза ядерної війни – це не пусті слова. Тому недаремно щорічно 6 серпня у різних куточках земної півкулі активісти організовують різноманітні заходи, покликані продемонструвати шокуючі наслідки атаки. Цей напад в першу чергу зруйнував життя величезної кількості мирних громадян, які не брали безпосередньої участі у військових діях. Окрім загублених життів, ці дні залишили у свідомості жителів Хіросіми глибоку психологічну травму.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *