14267

Головні події за ніч: «загроза» світовому агресору і вибух, що забрав сотні життів

У США вибухнула нафтова платформа

У Луїзіані стався вибух на нафтовій платформі на озері Пончартрейн. Інформація про загиблих в результаті події поки не надходила, повідомили в поліції. Водночас, за попередніми данними, в результаті вибуху постраждали щонайменше шість людей, їх кількість може зрости. До місця вибуху вирушили човни з рятувальниками.

Пончартрейн – найбільше в Луїзіані солоне озеро і друге – в США. Його площа – 1600 квадратних кілометрів.

Вибори в Австрії: стало відомо про результати голосування

На загальних виборах у Австрії швидше за все перемогу здобуде Австрійська народна партія. Очолює партію 31-річний Курц, який може стати наймолодшим лідером в Європі. Згідно з очікуваннями, на виборах Австрійська народна партія повинна отримати 30,2% голосів. Друге місце пророкують “Австрійської Партії Свободи” (АПС), яка йшла на вибори під антиіммігрантськими гаслами, – 26,8%. Соціал-демократам прогнозують 26,3% голосів.

Вибух у Африці забрав життя сотні людей: кількість жертв зростає

Біля одного з готелів в столиці Сомалі Могадішо вибухнула вантажівка, начинена вибухівкою. Про це повідомив міністр інформації країни Абдірахман Осман. “До теперішнього часу число загиблих збільшилося до 276, близько 300 осіб поранено в результаті варварської атаки терористів з угрупування “Аш-Шабаб” в Могадішо», — написав Осман у своєму “Твіттері”.  Жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за те, що трапилося, проте місцева влада переконана, що до атаки може бути причетна радикальне ісламістське угруповання “Аш-Шабаб”, пов’язане з “Аль-Каїдою”.

Вашингтон і Сеул вирішили трохи “попровокувати” Кім Чен Ина

США і Південна Корея 16 жовтня почали спільні військово-морські навчання в Японському і Жовтому морях. Відзначається, що в маневрах задіяно близько 40 кораблів, включаючи американську ударну групу на чолі з атомним авіаносцем Рональд Рейган а також підводні човни Тусон і Мічиган. Навчання в Японському морі спрямовані на нанесення удару по ключових військових об’єктах КНДР у разі надзвичайної ситуації на Корейському півострові. В Жовтому морі Вашингтон і Сеул відпрацьовують операції зі стримування атаки з боку противника. Передбачається, що навчання триватимуть до 26 жовтня.

Для абітурієнтів медичних спеціальностей ввели нові правила ЗНО

В наступному році абітурієнтам для вступу на медичні спеціальності потрібно буде здати ЗНО мінімум на 150 балів. Про це йдеться в нових правилах прийому до вищих навчальних заклад в 2018 році, опублікованих на сайті Міністерства освіти і науки. Не менше 150 балів по всім необхідним предметів зовнішнього незалежного оцінювання потрібно буде для вступу на спеціальності “Медицина”, “Педіатрія”, “Стоматологія” та “Охорона здоров’я”. У списку не вказана спеціальність “Фармація, промислова фармація”. Це означає, що для майбутніх студентів цієї спеціальності не буде обмежень.

Джерело: Politeka

Тегиподії




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *