14249

На Донеччині спіймали особистого водія ватажків «ДНР»

Правоохоронці затримали 45-річного жителя Миколаївки Слов’янського району, який був особистим водієм низки ватажків «ДНР», інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Національної поліції.

За даними правоохоронців, у 2014 році підозрюваний був особистим водієм низки ватажків «ДНР» та перевозив зброю на фортифікаційні споруди бойовиків.

«У мирний час чоловік здійснював вантажні перевезення. Так, при черговому перетині блокпоста йому стало відомо, що окупанти поповнюють свої лави добровольцями і обіцяють «добре» платити», — розповіли у поліції.

Маючи немалий водійській стаж, затриманий запропонував себе в якості водія. Пересівши з вантажівки на власний легковик, «новобранець» приступив до виконування своїх «службових обов’язків». На цій посаді водій пропрацював до звільнення Слов’янська від окупантів.

«Увесь цей час він перебував у місті, перебивався випадковими заробітками. Співробітники поліції зібрали докази пособництва підозрюваного терористам», — додають у Нацполіції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

 

 

 

Тегиводій ДНР спіймали




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *