14235

У столиці тестують систему PayPass за допомогою якої можна оплачувати проїзд банківською картою

Комунальне підприємство «Київпастранс» спільно з працівниками корпорації MasterCard і АТ «Ощадбанк» реалізують проект оплати проїзду банківською картою із безконтактним додатком PayPass на Троєщинський лінії швидкісного трамвая, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на заступника її голови Дмитра Давтяна, на стадії завершення обладнання безконтактної системою оплати сім станцій лінії, послугами якої в тестовому режимі щодня користуються близько 200 пасажирів.

«Сучасна електронна система оплати проїзду, яку ми впроваджуємо в місті, надасть можливість лише за допомогою банківської карти з додатком PayPass пересуватися всіма видами транспорту швидко і просто. А нам, для більш ефективної роботи, така система надасть можливість оцінити фактичний обіг коштів, кількість пільговиків і зрозуміти картину завантаженості маршрутів», — зазначив Д.Давтян.

Така ж система вже встановлена на фунікулері. Вона діє на 12 станціях швидкісного трамвая Борщагівської лінії. У подальших планах КП «Київпастранс» — реалізувати можливість оплати проїзду банківською картою з безконтактним додатком PayPass на міській електричці.

«Впроваджуючи такі системи, ми методично і планово рухаємося в напрямку повної реалізації єдиного електронного квитка в Києві. Також важливо, що система безконтактної оплати додатком PayPass буде особливо зручною для гостей міста», — додав заступник голови КМДА.

Термінали для роботи з банківською карткою з безконтактним додатком PayPass надані банком безкоштовно. КП «Київпастранс» за відповідними договорами платить за обслуговування обладнання та системи платежів.

 

 

ТегиКиївпастранс тест трамвай




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *