14232

В яких випадках можна втратити субсидію

Згідно з Постановою КМУ “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”, надання субсидії припиняється, якщо ЖЕО, ОСББ та т. п. подає документ в службу соцзахисту про те, що громадянин, якому призначено субсидію, не оплачує відповідну частку житлово-комунальних послуг, інформує 1NEWS з посиланням на Facenews.

Якщо ж власнику затримують виплати зарплати, пенсії і т. д. і він може підтвердити це документами, то субсидія буде відновлена. Також вона буде відновлена після погашення заборгованості. Документи надаються до 10 числа місяця, наступного за місяцем, в якому виникли такі обставини.

Крім того, постановою Кабміну від 26.04.2017 №300 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” встановлено, що після закінчення терміну отримання субсидії структурні підрозділи з питань соцзахисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період. Для цього інстанція збирає необхідну інформацію в порядку, передбаченому пунктом 13 цього Положення, без звернення громадян. Протягом 10 днів після отримання зазначеної інформації приймають рішення про призначення/непризначення субсидії, про що і інформують громадян.

У разі отримання інформації про прострочену більш як два місяці заборгованості з оплати послуг, субсидія на наступний термін не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує людину. Якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний термін громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору. Зазначений строк може бути продовжений на підставі рішення райдержадміністрації та т. п. при наявності поважних причин.

 

 

 

 

Тегивтратити КМУ субсидія




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *