14226

Що треба врахувати купуючи вживаний автомобіль – поради експертів

Україна переживає автомобільний бум. Тільки за 9 місяців цього року в порівнянні з таким же періодом 2016- го число реєстрацій вживаних легкових автомобілів за даними «Укравтопрому» зросла в 7 разів, інформує 1NEWS з посиланням на Сегодня.

Далеко не всі автолюбителі знають, як правильно вибрати старий автомобіль, на що звернути увагу в першу чергу.
Для того, що б поглянути на проблему вибору зсередини, ми поспілкувалися з авто-експертом, засновником центру підбору авто Варіатор і людиною, який провів сотні тест-драйвів — Тимуром Клюкіним.

На які автомобілі потрібно звернути увагу?

Завжди пам’ятайте, що занадто дешеві варіанти потрібно відразу ж відкинути. Оскільки ви повинні розуміти, що зараз досить багато людей, які займаються продажем автомобілів і будь-який продавець перш ніж розмістити оголошення про продаж розповість усім своїм друзям і знайомим, в тому числі «перекупам» про те, що він продає автомобіль.

І якщо автомобіль того коштує, його заберуть раніше ніж він потрапить в інтернет.

Додайте сюди «перекупщиків», які постійно відстежують цікаві пропозиції і моментально викуповують хороші автомобілі за вигідною ціною. І так шанси на «шару» у вас не дуже великі.

Я завжди кажу, що потрібно вибирати менш «пафосний», але більш новий автомобіль — у автомобіля буде менше власників та основні вузли і агрегати будуть менше зношені.

З чого потрібно почати процес вибору такого автомобіля?

В першу чергу, ви повинні чітко уявити собі картинку ідеального для вас авто — з усього різноманіття марок і моделей, виберіть 2-3 найбільш підходящі.

Автомобіль потрібно шукати на спеціалізованих сайтах або звертатися до фахівця. Це правильне рішення, оскільки на ринку існує безліч шахраїв.

Якщо ви остаточно визначилися з моделлю, то бажано вибрати від 3-х до 10-ти варіантів і пропрацювати їх. Почніть з спілкування з продавцями по телефону, а вже потім фізично огляньте модель.

Чи є ряд універсальних питань до продавця, які допоможуть зрозуміти чи все в порядку з автомобілем?

Спілкування з продавцем є дуже важливим моментом при виборі хорошого авто. Під час спілкування ви повинні отримати максимум додаткової інформації по автомобілю.

Обов’язково запитаєте рік виробництва, скільки власників було, який кузовний ремонт проводився, де автомобіль обслуговувався і як часто і т.д. Ці питання допоможуть вам заощадити час на оглядах, оскільки деякі варіанти відпадуть вже на цій стадії. Попросіть VIN код автомобіля, що сподобався і спробуйте перевірити історію обслуговування у офіційного дилера перед оглядом авто наживо.

Як якісно провести огляд автомобіля?

Домовляйтеся про зустріч обов’язково днем при цьому просите продавця обов’язково помити машину. Основне завдання при первинному огляді автомобіля перевірити документи і переконатися, що у нього відсутні критичні несправності і неякісний ремонт кузова.

Тут вам допоможе фахівець. Якщо такого немає, то постарайтеся дістати толщиномер. Заздалегідь в інтернеті уточніть, який шар фарби є стандартним для цієї моделі і попрактикуйтесь в роботі з приладом.

Основне, що вам потрібно заміряти — це центральні стійки, дверні отвори і дах. Якщо все в порядку, то далі можна перевіряти всі зовнішні елементи.

Якщо вас повністю влаштовує автомобіль, несправностей немає і ціна по кишені, то можна оформляти угоду?

Я б радив в обов’язковому порядку перед залишкової покупкою завжди звертатися за рекомендаціями на спеціалізовану станцію. Там досвідчені фахівці, які багато років працюють з даними моделями, зможуть перевірити всі основні вузли і агрегати. Дадуть вам рекомендації по ремонту і подальшого обслуговування обраного вами екземпляра.

У будь-якому випадку ви повинні розуміти, що вибір не нового у автомобіля серйозна і відповідальна задача, яка вимагає певних знань, умінь, а часто і банально зв’язків. Тому вам точно буде спокійніше, якщо підбором такого автомобіля буде займатися професіонал, якому ви довіряєте.

 

 

 

Тегиавтомобіль вживаний експерти покупка




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *