14216

ГПУ перевірить — чи брали двоє губернаторів Януковича мільйони з «чорної бухгалтерії ПР»

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України отримав тимчасовий доступ до документації Хмельницької та Рівненської облдержадміністрацій у рамках кримінального провадження щодо виплати коштів низці високопосадовців та нардепів протягом 2007-2012 років, інформує 1NEWS з посиланням на Главком.

Слідство має порівняти зразки підписів колишніх голів Хмельницької та Рівненської ОДА. Зокрема, у списках «чорної бухгалтерії» є запис про те, що хмельницький губернатор часів Януковича Василь Ядуха нібито одержав $1,75 млн. Поряд з цією суму є відповідний підпис. Натомість очільник Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ начебто одержав $4 млн.

Слідчі Генпрокуратури при перевірці цих даних проведуть виїмку розпоряджень та наказів цих голів ОДА за 2010-2012 роки; їхніх заяв про відпустки, про виплати матеріальної допомоги, про звільнення за весь період перебування на займаній посаді; особових справ (картка форми П-2 ДС, автобіографія, декларації про майно, доходи, витрати майнового (фінансового) характеру за весь період перебування на займаній посаді; відомостей про виплату заробітної плати, матеріальної допомоги та інших документів, які містять підписи та рукописні тексти Ядухи і Берташа.

Нагадаємо, що влітку 2016 року екс-перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців.

Йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів з загальними виплатами на суму близько $2 млрд.

 

 

ТегиГПУ манафорт




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *