14189

«Укрзалізниця» хоче закупити вживані німецькі потяги

Вживані німецькі регіональні дизельні потяги можуть з’явитися в Україні наприкінці наступного року в разі можливості переобладнати їх для експлуатації на українській залізниці, інформує 1NEWS з посиланням на УНІАН.

Про це в коментарі агентству повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян. «Із учорашнього дня в Німеччині перебуває група фахівців «Укрзалізниця» та Мінінфраструктури. Вони вже вивчили низку дизельних поїздів, які були запропоновані німецькою стороною. За якістю питань немає — воно вище, ніж в Україні», — заявив міністр.

«Щодо переобладнання, то це теж не проблема. Остаточне рішення ми приймемо після ознайомлення з документацією. Якщо ми зможемо це зробити (переобладнати під українські стандарти – Ред.), то в кінці наступного року українці зможуть порівняти німецький комфорт», — сказав він.

Омелян зазначив, що німецькі поїзди знаходяться в хорошому технічному стані, але залишається відкритим питання — чи передасть німецька сторона поїзда Україні безкоштовно.

«Дискусія про платну передачу чи ні — ще попереду. Для нас було важливо зрозуміти, чи відповідає технічний стан для експлуатації в Україні. Відповідь – безумовно так», — сказав він.

«Ми повинні зрозуміти наскільки складно буде переобладнати поїзда для експлуатації в Україні. З того що ми бачимо — це реально зробити. Залишається питання: чи буде це безкоштовно чи ні», — додав міністр.

 

 

Тегивживані Німеччина потяг




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *