14178

Мін’юст США буде розслідувати уранову угоду фонду сім’ї Клінтон

Міністерство юстиції США зацікавилося уранової угодою і діяльністю фонду сім’ї Клінтон, відомство вивчить необхідність проведення розслідування і призначення спецпрокурора з даних питань, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

У розпорядженні телеканалу опинився лист міністерства юстиції у відповідь на два запити, спрямованих 27 липня і 26 вересня головою юридичного комітету палати представників конгресу та іншими його членами, в яких вони закликали призначити спеціального прокурора для розслідування операції з продажу канадської уранодобувної компанії Uranium One і передбачуваних незаконних угод, пов’язаних з фондом Клінтон.

«Генеральний прокурор доручив старшим федеральним прокурорам оцінити деякі питання, які піднімалися в ваших листах», — наводить витримки з листа помічника генпрокурора Стівена Бойда.

«Ці старші прокурори будуть підпорядковуватися безпосередньо генеральному прокурору і його заступнику у відповідних випадках і представлять рекомендації щодо того, чи слід ініціювати розслідування з питань, які ще не були в опрацюванні, а також щодо того, чи потрібні додаткові ресурси по вже розслідуваних справах або ж, чи потрібне призначення спецпрокурора з яких-небудь справ», — наголошується в листі.

Мін’юст не заперечує і не підтверджує, чи ведеться зараз розслідування і просить не тлумачити цей лист на користь одного або іншого варіанту.

На вівторок в комітеті по судових справах заплановані слухання за участю глави Мін’юсту США Джеффа Сешнса, повідомляє телеканал.

У США вибухнув серйозний скандал, пов’язаний з тим, що, будучи держсекретарем США, Хілларі Клінтон не тільки допустила угоду, згідно якої великий виробник урану для американської атомної енергетики Uranium One перейшов фактично під контроль російського уряду, а й отримала підозрілі суми грошей, пов’язані з керівництвом цієї компанії.

У зв’язку з цим Трамп заявив журналістам: «Думаю, що продаж урану Росії таким чином, як це було зроблено, при величезних грошових сумах, які пройшли через операцію, є, вважаю, Вотергейтом нового часу».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *