14179

У Миколаєві директор держпідприємства створив конвертцентр з обігом у 50 мільйонів

Миколаївські правоохоронці ліквідували конвертаційний центр з обігом у 50 млн грн, яким керував директор державного підприємства, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу прокуратури.

«Співробітниками спецпідрозділу Управління Служби безпеки спільно з слідчими ГУ Нацполіції в Миколаївській області ліквідовано «конвертаційний центр» з обігом у 50 млн грн. Керівник держпідприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою з директором одного із товариств організували протиправну діяльність, пов’язану з виведенням бюджетних коштів. Вони укладали з підконтрольними родичам керівника держпідприємства комерційними структурами договори на оброблення земель державної власності, вартість яких значно завищена», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для переведення в готівку незаконно отриманих доходів був організований так званий конвертаційний центр, до складу якого входило 21 підприємство з ознаками фіктивності. На їх  рахунки перераховувались кошти, які згодом потрапляли на банківські рахунки фізичних осіб та переводились у готівку.

Окрім того, фігуранти провадження намагались організувати протиправну схему обготівковування валютних грошових коштів. Для цього вони зареєстрували на території країн Балтики комерційну структуру на підконтрольну особу.

При обшуках вилучено валюту у еквіваленті понад 1 мільйон гривень, банківські карти, чекові книжки, чорнові записи, документацію та печатки підприємств, що входили до конвертцентру, а також комп’ютерну техніку з електронними документами про здійснення правочинів, що характерні для здійснення конвертаційної діяльності. У директора держпідприємства вилучено установчі документи підприємства-нерезидента, а також печатки місцевих фірм з ознаками фіктивності.

Триває досудове розслідування за ч.2 ст. ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *