14177

Проти Google почали розслідування у США

У США розпочалося повномасштабне розслідування проти корпорації Google Inc. у справі про можливе порушення прав споживачів і антимонопольного законодавства, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

«Розслідування генерального прокурора штату Міссурі Джоша Голі сфокусується на масиві клієнтських даних, зібраних Google, а також на тому, чи відповідають фактичне збирання, використання і розкриття цієї інформації законодавству штату», — йдеться у повідомленні генпрокурора штату Міссурі Джоша Голі.

Як зазначається, розслідування має з’ясувати, чи не використовує Google у незаконний спосіб контент інших веб-сайтів і чи не віддає компанія переваги власним сервісам у відображенні результатів пошукових запитів.

У компанії заявили, що не отримували судової повістки, додавши, що вони мають надійний захист приватних даних користувачів і продовжують працювати у високо конкурентному і динамічному середовищі.

Раніше компанія Google подала апеляцію до Європейського суду на рішення Єврокомісії про накладення штрафу у розмірі 2,42 мільярда євро через нібито зловживання домінуючим становищем на ринку пошуковиків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *