14175

Герої Революції Гідності отримали статус учасників бойових дій

Верховна Рада надала статус учасника бойових дій громадянам, які отримали поранення під час участі в масових акціях громадянського протесту з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року в Україні, інформує 1NEWS з посиланням на Народну Правду.

За відповідний проект закону (№ 5697) з другої спроби проголосував 241 народний депутат.

Нововведення торкнуться статті 6 закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту”.

Зокрема, статус УБС буде поширюватися на осіб, які отримали важкі, середньої тяжкості і легкі тілесні ушкодження під час Революції Гідності, які водночас не привели до інвалідності.

При цьому дії відповідного пункту не поширюються на співробітників правоохоронних органів, а також військовослужбовців внутрішніх військ, Збройних Сил України та інших формувань, які отримали поранення під час виконання службових обов’язків, пов’язаних із подіями Революції Гідності.

Також пропонується вважати інвалідами війни тих, хто отримав каліцтва в зоні АТО “від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння”, а також під час розмінування боєприпасів.

За словами спікера парламенту Андрія Парубія, законопроект розроблявся з урахуванням думки сімей Героїв Небесної сотні, які схвалили ініціативу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *