14232

«Укрзалізниця» зазнала 44 млн збитків через розкрадання

За дев’ять місяців 2017 року «Укрзалізниця» зазнала збитків від розкрадань на загальну суму 44 млн грн., інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу компаніїї.

Зазначається, що зловмисники викрадають кабель залізничної сигналізації та зв’язку, дросель-трансформатори, розбирають обладнання верхньої будови колії, через вандалізм страждають вікна пасажирських поїздів та лінзи світлофорів.

Для порівняння, у 2016 році цей показник становив понад 50 млн грн, а в 2015-му — 35 млн грн.

У компанії стверджують, що наразі ситуація з розкраданням залізничної інфраструктури абсолютно не контрольована з боку правоохоронців. А масштаби цих випадків призводять до створення аварійно-небезпечних ситуацій, порушення стабільної роботи залізничного транспорту, невиконання графіків руху поїздів

В «Укрзалізниці» наголошують, що лише 53% таких втручань класифікуються як злочини і лише незначна кількість таких правопорушень доходить до розгляду судовими інстанціями та винесення відповідного рішення.

Наприкінці вересня 2017 року злочинці зрізали охоронні пристрої на шляхопроводі перегону Верхньодніпровськ — Верхівцеве на швидкісному ходу Інтерсіті+ № 734/733 Київ — Покровськ.

Було демонтовано 80 м пристрою, що потрібен для безпечного проходу коліс поїзда у разі сходження з рейок. Залізничники ліквідували пошкодження, проте в галузі вичерпуються всі резерви і можливості по відновленню наслідків злочинного вандалізму.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *