14176

СБУ ретельно перевірить діяльність російських культурних центрів в Україні

Група нардепів України звернулася до голови СБУ Василя Грицака з проханням надати факти деструктивної антиукраїнської діяльності російських центрів науки і культури на території України, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це повідомила народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

“Ми з колегами звернулись до голови СБУ щодо надання фактів деструктивної антиукраїнської діяльності Російських центрів науки і культури на території України. Запит буде оголошено цієї п’ятниці”, — написала вона, опублікувавши відповідний депутатський запит.

Фріз висловила впевненість у необхідності закриття таких центрів і денонсації відповідної міжурядової угоди: “Ми не маємо права мовчки спостерігати за підривною діяльністю РФ через ці інформаційно-культурні центри в Україні із застосуванням арсеналу методів гібридної війни, але діяти ми будемо виважено і виходячи із захисту інтересів держави як всередині, так і назовні”.

Поруч із цим, нардеп вказала на те, що останніми днями російські медіа почали продукувати ілюзії про те, що Україна нібито має намір продати будівлю Українського культурного центру в Москві. “Не дочекаються. Будь-які намагання взяти під контроль державну власність України в Росії зустріне дзеркальну реакцію щодо російського майна в Україні”, — наголосила вона.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *