14173

На Закарпатті 13-річна дівчинка народила малюка

На Закарпатті в одному з пологових будинків Ужгорода дівчинка у віці 13,5 років народила малюка. За словами працівників мерії міста, ранннє материнство для представників ромської національності – це типове явище, інформує 1NEWS з посиланням на сайт «Сегодня«.

«Породілля – ромської національності. Дівчинка не з обласного центру, а проживає в одному з районів Закарпаття», – повідомили в мерії Ужгорода.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, за поточний рік в ужгородському пологовому будинку зафіксували п’ятьох породіль, яким не було і 14 років.

Раніше ми писали, що в ромських родинах дівчата, досягнувши статевої зрілості, вже в 13-14 років виходять заміж. Для жінки мати п’ятеро дітей в 25 років – норма.

А недавно у Львівській області 12-річна дівчинка стала мамою. У школярки з’явилася на світ здорова дівчинка. Породілля – з міста Борислав, з багатодітної сім’ї. Мама виховує одна шістьох дітей, батька немає, але сім’я вважається позитивною. Юна мама перейшла в шостий клас, вчилася вище середнього, все літо діти відпочивали і 31-річна мати породіллі ні про що не підозрювала до 36-го тижня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *