14171

Антимайданівця «Топаза» залишили під арештом

Київський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для антимайданівця Ігоря Кромського, відомого на прізвисько «Топаз». Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області, інформує 1NEWS.

«Суд продовжив вивчати матеріали справи. Крім того, він продовжив утримання під вартою на 60 днів», — повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

Наступне засідання суду призначене на 23 листопада.

Як повідомлялося, харків’янин Кромський був учасником охорони антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Він став відомий за позивним «Топаз» після появи в інтернеті відео, знятого в таборі антимайдану.

Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають «тітушки», і він кілька разів волає про допомогу до супроводжуючого його Кромського: «Топаз, дай команду!».

Кромський був затриманий 28 березня 2014 року в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня.

29 березня 2014 року Ленінський райсуд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

7 квітня 2014 року Кромський втік з-під домашнього арешту.

25 квітня співробітники Служби безпеки України затримали Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

26 квітня 2014 року Київська райсуд Харкова ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 28 травня. Пізніше терміни утримання під вартою неодноразово продовжувалися.

9 вересня 2014 року в Київському райсуді Харкова відбулося попереднє слухання у справі щодо Кромського, якого звинувачують за ч.1,2 ст.294 (масові заворушення), ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.2 ст .110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України. Суд відмовився пом’якшувати запобіжний захід обвинуваченому і продовжив арешт ще на 60 днів.

12 вересня 2014 року Київська райсуд Харкова змінив Кромському запобіжний захід на особисте зобов’язання і повернув обвинувальний акт у прокуратуру.

3 жовтня 2014 року обвинувальний акт щодо Кромського був повторно направлений в Київський райсуд Харкова.

18 грудня 2014 року Київська райсуд Харкова за клопотанням прокуратури змінив запобіжний захід щодо Кромського на утримання під вартою без можливості внесення застави.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *