14170

У Сергія Клюєва відібрали землю під Києвом

Апеляційний суд повернув громаді смт Козин, що під Києвом, майже 1 га землі, яка незаконно перебувала у власності екс-нардепа від Партії регіонів Сергія Клюєва. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, інформує 1NEWS з посиланням на УП.

Суд встановив, що спочатку земельна ділянка рішенням виконкому Козинської сільради була незаконно передана у власність громадянину для будівництва будинку, але пізніше її у нього придбав Клюєв.

«Виділення земельної ділянки відбулось з порушенням вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», без прийняття відповідного рішення сесією селищної ради, а виконавчий комітет органу місцевого самоврядування не має права на розпорядження землями від імені територіальної громади», — пояснюють в прокуратурі.

Повідомляється, що врешті решт суд апеляційної інстанції погодився із доводами прокуратури та задовольнив її позов у повному обсязі — земельну ділянку площею майже 1 га витребувано з незаконного володіння на користь територіальної громади селища Козин.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *