14106

Щорічно європейці витрачають на алкоголь астрономічну суму

У 2016 році жителі Європейського Союзу витратили майже 130 млрд євро на алкогольні напої. Про це свідчать дані Євростату, передає 1NEWS з посиланням на УНН.

Так, в середньому жителі європейських країн витрачають близько 1,6% коштів від загальних споживчих витрат.

За підсумками 2016 року серед країн-членів ЄС найбільша частка витрат на алкоголь зафіксована у трьох країнах Балтії: Естонія (5,6%), Латвія (4,8%) та Литва (4,2%).

Слідом йдуть Чехія та Польща (3,6%), Угорщина та Фінляндія (2,9%).

Водночас, найнижча частка витрат на алкогольні напої була зафіксована в Іспанії (0,8%) та Італії (0,9%). За ними йдуть Австрія (1,3%), Португалія (1,4%) та Німеччина (1,5%).

Зазначається, що дані не враховують алкоголь, придбаний європейцями у ресторанах та готелях.

Якісний алкоголь в ЄС сьогодні є доступнішим, аніж в Україні.

«Якщо порівняти доходи в ЄС і в Україні — це різниця очевидна, і вона не в нашу користь. Однак, якщо порівняти співвідношення вартості алкоголю в країнах ЄС до доходів, то вийде, що ми живемо «багатше» наших західних сусідів. … Для українців алкоголь коштує в рази дорожче, ніж для європейців. Це наслідок непродуманої податкової політики, який в подальшому провокує покупця на економію, а значить — на купівлю сурогатного алкоголю,» — пояснила генеральний директор компанії «Eastern Beverage Trading» Ольга Івушкіна.

 

 

 

Тегиалкоголь европейці сума




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *