14108

Соболєва звільнили з посади голови антикорупційного комітету.

Верховна Рада проголосувала за усунення народного депутата від «Самопомочі» Єгора Соболєва з посади керівника комітету з протидії корупції.

Відповідне рішення підтримали 256 депутатів. За проголосувало 108 депутатів від БПП, 65 від Народного фронту, 6 позафракційних, 32 депутати від «Опозиційного блоку», 17 з групи «Відродження», 15 від Радикальної партії та 13 з «Волі народу». Депутати від «Батьківщини» та «Самопомочі» не дали голосів за постанову.

Раніше 1News повідомляло, що 6 грудня депутати Верховної Ради збирали підписи за відставку Соболєва з посади голови антикорупційного комітету.

Згодом сам Соболєв у своєму Facebook виклав документ, де видно, що за його відставку підписалися депутати Савчук, Матейченко, Ричкова, Ланьо, Артошенко, Немировський, Буглак та Тимошенко.

За даними ЗМІ, на його місце хотіли призначити депутата від Радикальної партії Ігоря Попова. Однак після інциденту з його сином, якого зловили під час збройного нападу, та заклику Олега Ляшка про необхідність складання ним депутатських повноважень, кандидатура Попова вже не є актуальною.

Тегиантикорупційний комітет верховна рада Соболєв




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *