14107

Як зростуть соціальні виплати у грудні

Підвищення прожиткового мінімуму із 1 грудня 2017 року вплинуло на інші соціальні виплати. Мінімальна пенсія із інвалідності складатиме 1452 гривні. Державна допомога молодим мамам зросте до 440,5 грн щомісяця. Однак, для мільйонів пенсіонерів за віком досі не проведено індексації виплат, інформує 1NEWS з посиланням на Сегодня.

Для кожної соціальної групи населення діятиме індивідуальний розрахунок виплат. Для дорослих, які втратили працездатність, з 1 грудня сума становитиме 1373 грн (підвищено на 61 грн). Для дітей до 6-річного віку – 1492 грн (підвищено на 66 грн), для дітей віком від 6 до 18 років – 1860 грн (підвищено на 83 грн).

Відповідно до нового пенсійного законодавства, мінімальний розмір пенсії за віком тепер дорівнює прожитковому мінімуму для недієздатних громадян. Така правка була зроблена до ст.28 закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Раніше мінімальна пенсія за віком становила 949 гривень. Нині повинен відбутися перерахунок виплат залежно від нового прожиткового мінімуму. Кошти нараховуються 5 числа щомісяця. Однак, деякі пенсійні фонди не отримували ніяких вказівок щодо перерахунку чи індексації пенсій для населення.

“З 12 мільйонів пенсіонерів осучаснення торкнулося 5,6 млн чоловік. Тим, чиї пенсії не підлягають осучаснення, буде піднято розмір пенсії з урахуванням індексу інфляції. Цей показник склав 15%, або 140 гривень. З 5,6 млн осіб для 3, 5 млн підвищення склало 500 гривень і вище”, – говорить міністр соціальної політики України Андрій Рева, описуючи виплату пенсій за листопад.

Соціальні виплати для матерів у декреті не можуть складати менше 25% прожиткового мінімуму для працездатного населення, тому з 1 грудня декретні кошти з 421 гривні підвищаться до 440,5 гривень кожного місяця. Також планується зростання державної допомоги малозабезпеченим сім’ям та матерям-одиночкам. У першому випадку розмір допомоги рахується як різниця між загальними доходами родини та спільною сумою прожиткових мімімумів для членів сім’ї. У другому – береться розмір прожиткового мінімуму для дитини, від якого віднімається середній місячний дохід на одного члена родини. Таким чином навіть за умови того, що доходи сім’ї не змінюється, розмір фінансової допомоги може значно зрости.

 

 

 

 

Тегивиплати допомога мінімалка




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *