14108

У наступному році пришвидшать процедуру видачі закордонних паспортів

У першій половині січня 2018 року «Поліграфічний комбінат «Україна» планує зібрати, протестувати і запустити в експлуатацію лінію персоналізації закордонних паспортів, яка дозволить удвічі збільшити виробничу потужність підприємства, інформує 1NEWS з посиланням на УНН.

У відомстві нагадали, що «Поліграфкомбінат «Україна» виготовляє паспорти України для виїзду за кордон та ID-паспорти громадян України. Попит на них значно зріс після того, як почав діяти безвізовий режим з Європейським Союзом. Тож Кабмін у серпні ухвалив рішення зменшити розмір відрахувань частини чистого прибутку ДП до державного бюджету з 75% до 40%.

Різницю між цими коштами — 35% — «Поліграфкомбінат «Україна», за повідомлення МЕРТ зміг вкласти у розвиток власних виробничих потужностей, включаючи закупівлю обладнання з лазерної та електронної персоналізації документів формату ID-1. Вартість цього обладнання склала 1,7 млн євро.

«Уряд зробив все можливе, щоб вирішити проблему виробничих потужностей поліграфкомбінату і дозволити якомога більшій кількості громадян скористатися безвізом. Ми сподіваємося, що наступного року проблема із затримкою у виготовленні біометричних паспортів зведеться до мінімуму, а кордони між Україною та ЄС стануть ще ближчими», — зазначив перший віце-прем’єр міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Тегивидача паспорт процедура




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *