14162

На сервісі NiceHash хакери вкрали біткойнів на 70 млн доларів

Сервіс майнінгу криптовалют NiceHash зазнав хакерської атаки, внаслідок якої з його гаманця було вкрадено біткоїни загальною вартістю понад $70 млн, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

NiceHash, що базується в Словенії, був змушений призупинити операції, принаймні на 24 години.

«Це питання викликає величезне занепокоєння, і ми посилено працюємо, щоб виправити ситуацію найближчими днями», — йдеться в заяві, оприлюдненій на сторінці NiceHash у Facebook.

Голова з питань маркетингу NiceHash Андрій Скраба підтвердив WSJ, що з криптовалютного гаманця сервісу було вкрадено близько 4,7 тис. біткоїнів.

«Це була професійна атака», — заявив він.

NiceHash, який позиціонує себе як найбільший майданчик для майнінгу криптовалют, заявив, що розслідує хакерську атаку і планує відновити роботу сервісу з впровадженням найсерйозніших заходів безпеки.

Тим часом курс біткоїна надалі б’є рекорди: в четвер він уперше піднявся вище за позначку в $15000 і попрямував до $16000, свідчать дані сервісу Coinmarketcap.сom. На 17:30 мск біткоїн коштував $15755.

На початку 2017 року курс біткоїна становив близько $1000, лише за минулий тиждень він підскочив на 40%.

Капіталізація біткоїна в четвер перевищує $263 млрд — це більше ніж половина капіталізації усього ринку криптовалют, що оцінюється сервісом Coinmarketcap.сom у понад $415 млрд.

Нині є ще три криптовалюти, окрім біткоїна, капіталізація яких перевищує $10 млрд. Ринкова вартість ще 18 криптовалют — вище за $1 млрд, свідчать дані Coinmarketcap.сom.

Друга за капіталізацією після біткоїна криптовалюта — ефір (ethereum) — підскочила на 5300% від початку 2017 року і торгується на рівні $428,7.

Водночас найбільш швидке зростання останнім часом демонструє криптовалюта IOTA, що позиціонується як основа для розвитку сфери інтернету речей. Від початку листопада курс IOTA злетів більш ніж на 800%, до $3,87.

 

 

 

 

Тегибіткойн викрали хакери




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *