14096

Анджеліна Джолі домовилась про співпрацю з генсеком НАТО та згадала Україну

Актриса та посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі написала статтю для газети The Guardian спільно з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом. Замітка отримала назву «Чому НАТО має захищати права жінок».

Angelina Jolie

Як зазначають автори матеріалу, знищення насильства за гендерною ознакою — ключовий момент в забезпеченні миру і безпеки, так само як і соціальна справедливість, і Північноатлантичний альянс може виступити в цій боротьбі в якості лідера.

Джолі і Столтенберг пообіцяли в найближчі місяці працювати разом та з іншими людьми, щоб спробувати вирішити цю проблему.

«Незважаючи на те, що насильство заборонене міжнародним законом, воно як і раніше використовується в якості тактичних заходів у військових конфліктах від М’янми до України. Це і групове зґвалтування, і сексуальне рабство, і расова дискримінація, і тероризм. Жінці в зоні бойових дій перебувати набагато небезпечніше, ніж солдатам. Припинення насильства за ознакою статі є життєво важливим питанням миру і справедливості», — говориться у матеріалі.

Джолі та Солтенберг заявляють, що НАТО має стати на захист жінок, бути їх «щитом від страху і агресії», як говорив колишній президент США Гаррі Труман.

Автори вважають, що НАТО також має посприяти тому, щоб жінки займали керівні посади в різних організаціях.

«Жахливо, що насильство по відношенню до жінок, будь то в мирний час, або під час військових дій, повсюдно вважається несерйозним злочином. Нарешті з’явилася надія, що ми зможемо це змінити. Ми зобов’язані це зробити не тільки для себе, але і для майбутніх поколінь», — говориться у статті The Guardian.

ТегиAngelina Jolie Jens Stoltenberg насильство над жінками Нато права жінок




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *