14069

З України виїхали 75 росіян зі складу СЦКК

Російські офіцери, які входили до складу СЦКК, учора ввечері виїхали з України, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

«Оформлення проходило у пункті пропуску «Гоптівка», що на Харківщині. Під час оформлення був виявлений офіцер, підполковник, який відвідував тимчасово окупований Крим через закриті урядом України пункти пропуску», — написав Слободян.

Він повідомив, що у співбесіді росіянин підтвердив, що у квітні 2017 року заїжджав до Криму через тимчасово закритий пункт пропуску «Сімферополь». На підставі діючого законодавства прикордонники закрили підполковнику в’їзд до України на 3 роки.

Слободян уточнив кореспондентові Укрінформу, що виїхало 75 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в МЗС Росії заявили, що російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через «напружену морально-психологічну обстановку».

За оцінками Генштабу України, це свідчить про те, що бойовики ОРДЛО можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення в районі проведення антитерористичної операції.

МЗС України висловило обурення одностороннім рішенням Російської Федерації про виведення 19 грудня року військовослужбовців збройних сил РФ зі складу СЦКК.

Представник України в робочій підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук висловив думку, що діяльність СЦКК може припинитися. За його словами, акція російського керівництва з відкликання своїх військових зі складу СЦКК практично унеможливить забезпечення режиму тиші.

 

 

 

 

ТегиДонбас офіцери СЦКК




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *