14028

Затверджено методику розрахунку вартості медпослуг

Кабінет Міністрів затвердив методику розрахунку вартості послуги із медичного обслуговування, спрямовану на забезпечення стандартизації підходів до обліку витрат у закладах охорони здоров’я на основі загального принципу «зверху вниз», інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Doctor writing out RX prescription selective focus

Згідно з методикою, опублікованою у газеті «Урядовий кур’єр» 30 грудня 2017 року, вона є обов’язковою для застосування референтними установами охорони здоров’я для обліку та аналізу фактичних витрат, пов’язаних із наданням медичних послуг, і Міністерством охорони здоров’я для розробки пропозицій щодо єдиних тарифів у рамках програми медичних гарантій.

Єдині тарифи на медпослуги, що надаються у рамках програми медичних гарантій, встановлюються на основі даних про відповідні витрати, отримані від референтних установ охорони здоров’я.

Вартість конкретної послуги у кожному окремому референтному закладі охорони здоров’я є референтною вартістю такої послуги.

Середня референтна вартість за всіма референтним установам охорони здоров’я, дані аналізу витрат яких використовуються для розрахунку єдиних тарифів на медпослуги, що надаються за договорами про медичне обслуговування у рамках програми медичних гарантій, є базою для встановлення зазначених тарифів.

Як повідомлялося, видання «Урядовий кур’єр» 30 грудня 2017 року опублікувало низку постанов, ухвалених Кабінетом Міністрів для реалізації медичної реформи.

На засіданні уряду 28 грудня Кабмін затвердив близько 20 нормативно-правових актів, необхідних для запуску медичної реформи. Зокрема, затверджено положення про Національну службу здоров’я, що буде створена до кінця першого півріччя 2018 року і запрацює з липня. Під час засідання із застереженням доопрацювати в одноденний термін було затверджено методику розрахунку вартості послуги з медобслуговування, порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державних/комунальних установ, положення про наглядову раду установи охорони здоров’я, а також зміни до типового контракту з керівниками закладів охорони здоров’я.

 

 

Тегимедпослуги методика розрахунок




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *