14019

Відомий мобільний оператор підозрюється у несплаті 2,4 млрд грн податків

Співробітники податкової міліції Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України провели обшук в офісних приміщеннях мобільного оператора «Київстар» у рамках розслідування кримінального провадження за фактом несплати компанією близько 2,4 млрд грн податків, повідомила прес-секретар ДФС Наталія Непряхіна, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

У четвер увечері на своїй сторінці в соцмережі Facebook Н.Непряхіна написала, що обшук проводився з метою «виявлення і вилучення документів, що мають об’єктивне значення у кримінальному провадженні».

При цьому вона зазначила, що цей захід проводився на виконання постанови слідчого судді від 3 січня 2018 року, винесеної за результатами розгляду відповідного клопотання слідчого, погодженої процесуальним керівником прокурором Генеральної прокуратури України».

«Під час проведення обшуку відповідно до змін до Кримінально-процесуального кодексу застосовувався відеозапис», — додала прес-секретар ДФС.

Раніше 4 січня президент мобільного оператора «Київстар» Петро Чернишов повідомив, що представники податкової поліції провели обшук в офісі компанії. «Сьогодні вранці до нас у головний офіс прийшли близько трьох десятків податкових поліцейських. Проникли через охорону всією ось такою бригадою, просто розсунувши наш турнікет, і пред’явили нам постанову Шевченківського районного суду Києва про дозвіл провести обшук нашого офісу. Що ж вони шукають у такому великому складі? Три договори, які укладені дуже давно ще за минулого керівництва компанії і вже припинили дію, і пару десятків додаткових документів до них», — написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

П.Чернишов нагадав, що вже майже два роки триває суд між «Київстаром» і ДФС України, яка вважає, що «Київстар» недоплатив рекордну суму — майже 1,5 млрд грн — до бюджету України. «Ми вважаємо, що ця справа придумана, оскільки компанія завжди справно й у повному обсязі перераховує всі податки та збори до бюджету країни. Недарма нас регулярно називають платником податків номер один у галузі зв’язку та одним із найбільших платників податків країни. За 20 років роботи «Київстар» сплатив до скарбниці 52 млрд грн різних податків і зборів», — заявив президент «Київстару».

Він також нагадав, що компанія ніколи не відмовлялася надавати документи й надала суду «цілу вантажівку доказів». «Однак, напевно, суд вирішив, що цього недостатньо, і 26 грудня 2017 року, нічого нам не сказавши, надав податковим інспекторам дозвіл на обшук і вилучення документів», — повідомив П.Чернишов.

Він також наголосив, що компанія «Київстар» продовжує роботу в нормальному режимі.

«Київстар» — найбільший український оператор мобільного зв’язку, який обслуговував станом на кінець третього кварталу 2017 року близько 26,4 млн абонентів.

 

 

 

ТегиДФС Київстар податки




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *