13994

Держприкордонслужба забронила в’їзд 1500 іноземцям через відвідини Криму

Державна прикордонна служба заборонила в’їзд в Україну майже 1500 іноземним громадянам через відвідування окупованої території Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби, пише 1NEWS, посилаючись на РБК.

«Державна прикордонна служба продовжує системно вживати заходів з виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які відвідували тимчасово окуповану територію АР Крим всупереч встановленому порядку.

Тільки з початку року вже виявлено більше 30 таких осіб», — йдеться в повідомленні. Зокрема, одну з порушниць, громадянку Росії, спинили вчора в аеропорту «Київ». Вона планувала потрапити в Україну, прилетівши рейсом із Мінська. Однак під час прикордонного контролю з’ясувалося, що жінка незаконно відвідувала територію тимчасово окупованого Криму. Наразі росіянці заборонено в’їзд в Україну терміном на 3 роки та відправлено зворотнім рейсом.

«Протягом 2017 року складено майже 2,3 тисячі адмінпротоколів за ст. 204-2 КУпАП за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Крім того, ухвалено майже 1500 рішень про заборону в’їзду в Україну іноземним громадянам за такі порушення, у тому числі більше сотні артистам та діячам культури», — доповіли у відомстві.

Також на даний час, за результатами моніторингу прикордонників, виокремлено більше 810 осіб, які, можливо, перебували на ТОТ АР Крим. Відповідно до законодавства, у разі порушення іноземцями правил перетину адмінкордону з АР Крим в’їзд в Україну їм не дозволяється та ухвалюється рішення про заборону в’їзду в Україну. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ проводить слідчі дії у кримінальній справі про можливу роботу німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma на анексованому Росією півострові.

Тегианексія Держприкордонслужба заборона на в’їзд Крим




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *