13995

Матеріали справи про конфіскацію активів «сім’ї» Януковича засекретили в інтересах слідства

Рішення Краматорського суду про конфіскацію 1,5 млрд гривень оточення Януковича засекретили в інтересах слідства.

Про це в ефірі «Громадського радіо» сказав заступник генерального прокурора України Євген Єнін, пише 1NEWS, посилаючись на РБК.

«Справа в тому, що щодо приблизно сотні підприємств, які проходять у рамках нашого кримінального провадження, тривають активні слідчі дії. В тому числі з використанням механізмів міжнародно-правової допомоги.

Очевидним є те, що робити розслідування в режимі онлайн, аби підказувати ймовірним злочинцям про те, куди ми підемо наступним кроком — це означає прирікати подальші успіхи і зводити нанівець», — повідомив Єнін.

Також посадовець зазначив, що наразі триває розслідування стосовно компанії Investment Capital Ukraine, яка, ймовірно, була пов’язана з виведенням коштів. Більше року тому ми допитали керівника цієї компанії, ми піддали сумніву документи, які підтверджували легальність коштів і фінансових оборудок. Тому ми більше двох місяців тому відправили запит для проведення економічної експертизи до однієї з судових експертних установ України. Наразі експертиза триває», — повідомив Єнін.

Нагадаємо, раніше Al Jazeera опублікувала розслідування, в якому стверджує, що до виведення Януковичем 1,5 млрд доларів причетна компанія екс-глави НБУ Валерії Гонтарєвої. Крім того, видання опублікувало рішення суду про спецконфіскацію коштів Януковича.

Тегигроші Януковича суд Янукович




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *