13992

Іран пообіцяв США кроки у відповідь на рішення щодо санкцій

Міністерство закордонних справ Ірану пообіцяло дати відповідь на рішення США ввести нові санкції проти 14 осіб та організацій, яких звинувачують у порушенні прав людини.

Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на Укрінформ та Anadolu.

«Найближчим часом Іран відповість на цей крок США. Відповідальність за ситуацію, що склалася, несе Вашингтон», — йдеться у заяві МЗС Ірану.

Угода щодо ядерної програми Ірану не підлягає обговоренню, заявив глава МЗС Ірану Мухаммед Джавад Заріф, коментуючи рішення президента США Дональда Трампа про продовження «востаннє» заморожування режиму санкцій проти Тегерана.

Глава іранської дипломатії закликав главу Білого Дому дотримуватися умов ядерної угоди.

«Іран не погодиться зі змінами до угоди від 2015 року», — сказав Заріф, підкресливши, що документ не підлягає перегляду.

МЗС Ірану раніше сьогодні засудив рішення Вашингтона про внесення до списку санкцій імені глави Вищої судової влади країни Садика Амолі Ларіджані.

Угоду щодо іранської ядерної програми було укладено 14 липня 2015 року у Відні. 16 січня 2016 року з Ірану було знято більшість санкцій.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп своїм рішенням у п’ятницю, 12 січня, продовжив режим відміни санкцій проти Тегерана у рамках домовленостей по іранській ядерній програмі.

Водночас міністерство фінансів США оприлюднило офіційну заяву, повідомивши, що розширило список санкцій проти Ірану на 14 фізичних осіб і компаній. Серед причин такого рішення називаються порушення прав людини у цій країні, а також просування ракетної програми Тегерана, проти якої виступають Сполучені Штати та інші країни Заходу.

ТегиІран санкції США




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *