13992

В ЗМІ потрапили звернення Порошенка, в яких він обіцяє не проводити антиросійську діяльність

Близький до лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі грузинський телеканал «Руставі-2» опублікував нібито копії звернень президента Петра Порошенка до ФСБ, датовані лютим 2007 року, де він обіцяє не діяти проти інтересів Росії.

Про це повідомив професор Державного університету Ілії у Грузії Олег Панфілов у своєму блозі, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

«Грузинський телеканал «Руставі-2″ зробив Петру Порошенко новорічний подарунок — опублікував факсиміле його заяви і зобов’язання в ФСБ РФ, датовані 2007 роком, в яких він давав зобов’язання не займатися антиросійською діяльністю», — зазначив Панфілов.

На копіях однієї із начебто заяв видно дату — 3 лютого 2007 року. Саме в той день тоді ще народного депутата Порошенка не пустили у Росію.

«Я, громадянин України Порошенко Петро Олексійович 26.09.1965 р.н, в період перебування на території Російської Федерації зобов’язуюсь неуклонітельно дотримуватися російському законодавству, не брати участь в діяльності, спрямованій проти інтересів РФ», — зазначено в заяві.

В іншій начебто заяві до директора ФСБ Порошенко стверджує, що недопуск його на територію Росіїх є необов’язковим, «так як до антиросійської кампанії президента Ющенка я не маю жодного стосунку. Є одним із засновників «Партії регіонів».

Водночас «Страна» опублікувала фото цих же начебто документів, де написано, що Порошенко літає в Петербург до батьків дружини старшого сина. Проте у повідомлення ЗМІ зазначено, що старший син Олексій познайомився з майбутньою дружиною лише під час навчання в міжнародній школі INSEAD — тобто у 2011-2012 роках. А весілля у них було лише у 2013 році.

Як відомо, 3 лютого 2007 року Петра Порошенка не впустили на територію Росії.

6 лютого стало відомо про те, що Порошенку заборонено в’їзд на територію Російської Федерації.

Згодом представники російського Міністерства закордонних справ поширили документ, де сказано, що заборона на в’їзд у Росію народного депутата України Порошенка є відповіддю на недружню акцію української сторони.

ТегиПетро Порошенко Росія ФСБ. заява




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *