13960

У Євросуді розглядають позов Навального проти РФ

В Європейському суді з прав людини почалися слухання у справі «Навальний проти Росії». Політик Олексій Навальний приїхав до Страсбурга, щоб виступити перед суддями, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Політик приїхав до Страсбурга, щоб виступити перед суддями. Він оскаржує в ЄСПЛ 7 випадків затримань. Кожен раз Навального доставляли у відділення, де він перебував кілька годин, поки складався протокол про адміністративне правопорушення.

Як нагадує «Нова газета» близько року тому ЄСПЛ вже присудив Навальному 63 тисячі євро за порушення при затриманні на протестних акціях. Російський Мін’юст оскаржив рішення про виплату компенсації, і справу було передано на розгляд Великої палати ЄСПЛ, яка фактично є апеляційною інстанцією.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний показав секретну дачу російського президента Володимира Путіна під Виборгом.

Мова йде про віллу Селлгрена, яка стала відома завдяки фільму «Шерлок Холмс і доктор Ватсон». Опозиційний політик показав відео території вілли із висоти пташиного польоту. Зокрема, можна побачити і вертолітний майданчик і гостьовий будиночок площею 1500 кв. м та відносно скромну за площею саму віллу – 745 кв. м., однак до неї прибудували ще одне крило – вдвічі більше.

 

Тегиевросуд Навальний позов




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *