13942

Латвія надіслала Україні ноту протесту через офшори

Міністерство закордонних справ Латвії вручило офіційну ноту тимчасовому повіреному в справах України Алісі Подоляк, закликавши Україну вжити необхідних заходів, щоб Латвія була виключена з її списку офшорів. Про це повідомив міністр закордонних справ Едгар Ринкевич, передає інформаційне агентство «ЛЕТА».

міністр закордонних справ Латвії

Міністр зазначив, що вже до цього велася робота по врегулюванню даної проблеми, в тому числі за участю Мінфіну (Латвії – ред.). Також над цим питанням разом працюють посли Латвії та Естонії в Україні, оскільки Естонія теж потрапила в цей список.

Як пояснив глава МЗС Латвії, дана ситуація склалася через неправильну інтерпретацію нового податкового законодавства Латвії, яке передбачає нульову ставку податку на реінвестований прибуток. Цю систему можна розцінювати як безподаткову, оскільки в Латвії за дивіденди стягуються податки.

Раніше в МЗС Латвії вже заявили, що включення Україною Латвії в список офшорів є помилкою. Представники латвійського МЗС зв’язалися з урядом України, щоб обговорити заходи щодо її усунення.

27 грудня 2017 року Кабінет міністрів України схвалив рішення про включення до списку офшорних зон 22 нових країн, серед яких були Естонія та Латвія.

26 січня уряд Естонії заявив, що вимагає від України негайно виключити її зі списку офшорів. Про це прем’єр-міністр Естонії Юрі Ратас говорив на зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом та міністром фінансів України Олександром Данилюком в Давосі. Прем’єр-міністр зазначив, що жодна інша країна в світі не зараховує Естонію до списку офшорів. «Естонія член Євросоюзу і Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) і наша податкова політика відповідає всім міжнародним вимогам і стандартам, в тому числі законами України», — зазначив він.

латвія нота протесту офшори Эстония




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *