13935

Як очільник полтавських дорожників разом з «донецькими» дерибранить обласний бюджет

Очільник полтавської Служби автодоріг Володимир Трояновський за півтора роки злив донецькій фірмі «Альтком» 1,69 млдр грн. Компанія відома своїм звязком з Віктором Януковичем і його «родиною», а також співпрацею з терористами ДНР.

«Старый друг лучше новых двух»

Нинішній очільник Полтавської Служби автодоріг Володимир Трояновський — виходець з Донбасу. Тому, зайнявши посаду, він одразу почав налагоджувати звязки з місцевими компаніями. Їхній скандальний слід Володимира Володимировича не лякає. Адже його інтереси повістю збігаються з інтересами керівництва цих сумнівних фірм: «напилити» якомога більше не ремонті доріг.

трояновский

26 липня 2016 року полтавська Служба автодоріг за результатами тендеру віддала 8 лотів на ремонт доріг ТОВ «Шляхове будівництв «Альтком». Їхня загальна вартість — 83,8 млн грн. Це, до речі, перший державний підряд донецького «Альткому» з часів «Євро-2012».

Трояновському така співпраця сподобалася. І за півтора роки він злив донецькій фірмі понад 1,69 млрд гривень. Левову частину коштів Трояновський та «альткомівці» розділили між собою.

Що треба знати про компанію «Альтком»

Донецька компанія «Альтком», яка зараз перебазувалася до Маріуполя належить нідерландській фірмі Altcom Global N.V. і «Фінансово-промисловій групі «Альтком» з Донецька. Нею володіють Олександр Тисленко та Сергій Павличев.

 

Портал «Олігарх» також писав про звязок «Альткому» та «Промінвестбанку». Претензії на останній має російсько-український бізнесмен Фукс. У 2008-2013 роках банк навидавав підприємствам групи «Альтком» кредитів на 10 млрд грн. Більшу частину з них можна вважати безнадійними.

Майже всі юридичні особи-боржники, до речі, прописані у ДНР. А «Промінвестбанк» за 2016 рік отримав збитків на 5,8 млрд грн. У 2015 ще більше — 20,27 млрд грн. Багато в чому завдяки «Альткому».

Статті порталу «Олігарх»:

«Альтком» дуже близький і до клану Януковича. У золотий час «Баті» (2008 — 2013 рр.) компанія отримала державних підрядів на 9,56 млрд грн. Фірми з групи «Альтком» почали найактивніше вигравати державні тендери після призначення Бориса Колєснікова віце-премєром з питань «Євро» (http://nbnews.com.ua/ua/news/141526/)

Співпраця «Альткому» з терористами

Гроші для фірми «Альтком», як і для Володимира Трояновського не пахнуть. Компанія з радістю співпрацює з терористами ДНР. Так, у 2015 «Альтком» здійснював поточний ремонт та утримання дороги державного значення Т0508 Донецьк — Новоазовськ — Сєдово (договір від 20.01.2014). Компанія, не соромлячись, вказує про це у досвіді виконаних робіт за грудень 2015.

Є лише одне «але». Згідно з мапою АТО на 17 грудня 2015, Донецьк та Новоазовськ контролювалися сепаратистами. Цікаво, чи є у «альткомівців» нагороди від Гіві та Мотороли за плідну співпрацю.

Оборудки Трояновського та «Альткому» коштували платникам податків десятки мільйонів

Найактивніше «Альтком» почав отримувати підряди на Полтавщині влітку цього року. САД замовив у «Альткому» будівництво шляхопроводу та транспотної розвязки за 575,11 млн грн. А вже через тиждень Володимир Трояновський придбав елітну квартиру у Києві, вартістю майже 4 млн грн. А його дружина обзавелася житлом у сусідньому будинку, яке коштувало усього лише 5 млн грн. Совпадєніє? Не думаємо.

Тендер на 575,11 млн грн, до речі, проходив зі значним завищенням цін на деякі види матеріалів. Цю схему дуже добре розписав проект «Наші Гроші»: http://nashigroshi.org/2017/06/20/altkom-vyhrav-u-truhanivtsiv-pivmilyarda-za-shlyahoprovid-i-rozvyazku-na-poltavschyni/

Володимир Трояновський людина без жодних принципів, він готовий співпрацювати хоч з «донецькими», хоч з «ДНРівськими». Безпринципність Трояновського коштує платникам податків мільйони гривень. І це вже питання до правоохоронців.

Костянтин Шатан




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *