13925

Делегація з Ватикану вперше запрошена до Олімпійської сесії

Представники Ватикану вперше в історії будуть брати участь в традиційній сесії Міжнародного олімпійського комітету перед Олімпіадою. Також делегація буде присутньою на церемонії відкриття Ігор в Пхьончхані, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вперше в історії запросив на свою традиційну передолімпійську сесію делегацію з Ватикану. Про це з посиланням на місцеву газету L’Osservatore Romano повідомляє Reuters. Захід, як уточнює агентство, відбудеться наступного тижня.

Представники Ватикану, за даними видання, будуть присутні на ньому в якості спостерігачів. Також вони, як уточнює Reuters, візьмуть участь в церемонії відкриття Ігор в Пхьончхані. Раніше ватиканська делегація була присутня на цій події в 2016 році, тоді Олімпіада проходила в Ріо-де-Жанейро.

У 2018 року делегацію з Ватикану, як стверджує L’Osservatore Romano, очолить заступник секретаря зі спорту в Ватиканській раді з культури монсеньйор Мельхор Санчес де Тока. Його кандидатуру, за даними видання, рекомендувало місцеве міністерство культури.

Те, що в умовах триваючої напруженості на Корейському півострові для участі в Іграх були запрошені 22 північнокорейських спортсмена, демонструє, що «олімпійське перемир’я дозволяє нам продовжувати сподіватися на світ без воєн», зауважив Санчес де Тока в бесіді з Catholic Herald Online. Передбачається, що під час олімпійських заходів він, як уточнює видання, подарує президенту МОК Томасу Баху і корейським спортсменам майки, які використовують легкоатлети з Ватикану.

МОК, як зауважує Reuters, оперативно прокоментувати цю інформацію не зміг.

Раніше, 21 січня, до Південної Кореї вперше за останні чотири роки прибула делегація з КНДР. Її представники перевірили майданчики передбачуваних виступів художніх колективів Північної Кореї на зимових Олімпійських іграх в Пхьончхані. КНДР погодилася взяти участь в намічених на лютий і березень Олімпіаді і Паралімпійських іграх 2018 року. Про це північнокорейський лідер Кім Чен Ин оголосив у своєму новорічному зверненні до нації 1 січня. Спортивні змагання триватимуть з 9 по 25 лютого і з 9 по 18 березня відповідно.

 

ватикан олімпіада




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *