13896

НАТО створює нові командні центри

Північноатлантичний альянс у середу затвердить рішення про створення двох нових командних центрів в рамках адаптації структури НАТО до нових загроз, інформує 1NEWS з посиланням на ЄП.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі.

«Ми модернізуємо командну структуру, щоб 29 держав-членів Альянсу могли діяти як одна – швидко та ефективно», — сказав Столтенберг.

Перший командний центр (Joint Force command for the Atlantic) буде захищати морські комунікації між Європою та Північною Америкою та пов’язану із цим критичну інфраструктуру.

«Командування гратиме важливу роль у кризах та конфліктах. 80% комунікаційних мереж йдуть морськими шляхами і ми має забезпечити їхню безпеку на морі і під водою», — сказав генсек НАТО.

Другий командний центр (Support command) має забезпечити швидке пересування військ та техніки територією Європи. «Це ключова частина нашої колективної безпеки», — зазначив Столтенберг.

Він наголосив, що у середу міністри затвердять тільки принципове рішення про створення командних центрів, але де вони будуть розміщені географічно, поки невідомо.

 

 

 

 

 

Нато створює центри




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *