13896

Оперативники «накрили» конвертаційний центр у Києві

Оперативні працівники ГУ ДФС у Київській області та ГУ ДФС у м. Києві спільно із співробітниками Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України встановили та припинили діяльність «конвертаційного центру». Про це 1News повідомила прес-служба управління ДФС у Київській області.

Як зазначається у повідомленні, «конвертаційний центр» у період з 2017 року – по теперішній час використовувався для надання послуг підприємствам реального сектору економіки м. Києва, Київської та інших областей України, з формування незаконного податкового кредиту та незаконного переведення безготівкових коштів у готівку.

Загальний обіг «проконвертованих» коштів склав понад 180 млн. грн. в результаті чого реально діючим підприємствам незаконно сформовано ризиковий податковий кредит з ПДВ на загальну суму 30 млн. гривень.

На початку лютого цього року за місцями розташування офісних приміщень, банківських установ, місцями реєстрації та фактичного проживання організаторів і учасників «конвертаційного центру» проведено 13 обшуків. Зазначені дії відбувалися в рамках проведення спецоперації «Акциз — 2018» та досудового розслідування кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212 КК України (фіктивне підприємництво; ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) в особливо великих розмірах).

За результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено:

— грошові кошти у розмірі 205 тис. доларів США, що в еквіваленті становить суму близько 5,7 млн. гривень;

— тютюнові вироби в кількості 100 554 пачки, орієнтовною вартістю понад 3 млн. гривень;

— незаповнені бланки з відбитками печаток транзитно-конвертаційних суб’єктів господарської діяльності, що підтверджують злочинну діяльність;

— електронні ключі підконтрольних транзитно-конвертаційних суб’єктів господарської діяльності;

— комп’ютерну техніку та електронні носії інформації;

— первинні бухгалтерські документи та чорнові записи, які свідчать про незаконну діяльність вказаного угруповання.

Товарно-матеріальні цінності та документи, вилучені за результатами проведених обшуків, перебувають на відповідальному зберіганні. Наразі  проводяться слідчі (розшукові) дії у відношенні учасників «конвертаційного центру» з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

відмивання коштів ГПУ ДФС Київ конвертаційний центр




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *