13893

«Укртелеком» похвалився рекордними показниками прибутку

Чистий прибуток телекомунікаційної компанії «Укртелеком» за 2017 рік сягнув 867 млн грн. Про це 1News повідомила прес-служба компанії.

«Укртелеком» зазначає, що за результатами 2017 року дохід компанії залишається стабільним на рівні 6,654 млрд грн, а EBITDA сягнула рекордної позначки 1,867 млрд грн, маржа EBITDA 28,1%.

«Черговий раз Укртелеком продемонстрував високі річні фінансові показники. Така стабільність у 2017, як і впродовж трьох попередніх років, підтверджує правильність стратегії компанії та прихильність колективу до її реалізації», — зазначив директор «Укртелекому» Юрій Курмаз.

За даними прес-служби, за 2017 рік фізичним особам надано послуг на 3,647 млрд грн, що на 1,4 % більше, ніж рік тому.

Доходи в корпоративному сегменті збільшилися на понад 8% до майже 1,314 млрд грн, а від інтернет-послуг та передачі даних – на 25,7% та 17,6% відповідно.

При цьому рівень надходжень від фіксованої телефонії через скорочення абонбази зменшується. Наприкінці 2017 року оператор обслуговував майже 4,7 млн активних телефонних ліній, отримав дохід від цього напрямку діяльності 3,042 млрд грн.

Минулого року доходи від інтернет-послуг та передачі даних збільшилися до майже 1,722 млрд грн. «Укртелеком» надає доступ до всесвітньої мережі понад 1,5 млн абонентів у майже 2200 населених пунктах країни, підключивши ще 70 містечок і сіл. Також для масових споживачів компанія надає інтернет за технологіями FTTB та GPON у більше 60 містах і селах. Споживання трафіку серед користувачів домашнього інтернету збільшилося до 73 Гб на місяць (на 12%), а на модернізованій мережі цей показник майже втричі більший – 200 Гб щомісячно.

Загальна довжина мережі волоконно-оптичних ліній зв’язку Укртелекому сягає 48 тисяч кілометрів.

«Триває технічна модернізація інфраструктури «Укртелекому» в найбільших містах, де на оновлену мережу вже переключено понад 350 тисяч абонентів.  Загалом минулого року інвестиції у розвиток склали майже 950 млн грн. У 2017 році Укртелеком перерахував близько 1,795 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів», — зазначається у повідомленні.

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G.

З 2013 року мажоритарним акціонером ПАТ «Укртелеком» є Група СКМ.

Про ситуацію, яка зараз склалась навколо приватизації «Укртелекому» ще у 2011 році, можете детально почитати у матеріалі: ««Заморожений» Ахметов: олігарх намагається «кинути» продавців «Укртелекому» (документи).

Також нагадаємо, що у січні суд Амстердама прийняв рішення заморозити активи на території Нідерландів СКМ, «Метінвест» і ДТЕК, які належать олігарху Рінату Ахметову.

Окрім того, Кіпрський суд наприкінці грудня 2017 року заморозив активи Ахметова на суму 820 мільйонів доларів у справі «Укртелекому».

Керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров у грудні 2017 року повідомив, що господарський суд міста Києва повернув пакет акцій компанії «Укртелеком» у державну власність, розірвавши цим рішенням договір купівлі-продажу акцій «Укртелекому» у березні 2011 року.

Також суд зобов’язав ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» списати з рахунку ТОВ «ЕСУ» пакет акцій ПАТ «Укртелеком» на рахунок Держави Україна, стягнути з ТОВ «ЕСУ» пеню у розмірі 81,9 млн доларів та стягнути з ТОВ «ЕСУ» на користь Фонду 243,2 тис. гривень витрат по сплаті судового збору.

Підставою для звернення Фонду державного майна до Господарського суду з відповідною позовною заявою стало невиконання покупцем – ТОВ «ЕСУ» – умов, передбачених договором купівлі-продажу пакета акцій ВАТ «Укртелеком» та Концепцією післяприватизаційного розвитку ВАТ «Укртелеком», яка є невід’ємною частиною Договору.

Ахметов прибуток скм Укртелеком




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *