13894

Екс-президента Гватемали та декількох міністрів затримали за підозрою у корупції

Колишній президент Гватемали Альваро Колом був затриманий у вівторок, 13 лютого, в рамках розслідування справи про корупцію. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на представника прокуратури країни.

Альваро Колом

«Одним з десяти чоловік, затриманих в ході сьогоднішньої операції, став екс-президент республіки Альваро Колом», — наводить агентство його слова.

Як зазначається, прокуратура займається розслідуванням справи про закупівлі автобусів, здійснених під час перебування при владі адміністрації Колома в рамках великої транспортної програми. «Ми вважаємо, що все було легально, але давайте почекаємо і подивимося, що скаже суддя», — цитує агентство слова Колома.

Крім 66-річного екс-лідера країни, також були затримані міністри, які входили в його уряд. У прокуратурі заявили, що в їх числі опинився колишній міністр фінансів Гватемали Хуан Альберто Фуентес, який зараз є головою благодійної організації Oxfam International.

Колом перебував на чолі країни з 2008 по 2012 рік.

Минулого року нинішнього президента Гватемали Джиммі Моралеса запідозрили в тому, що в 2015 році він, будучи генеральним секретарем партії Фронт національної єдності і кандидатом на пост глави держави, привласнив близько $ 820 тис., отриманих на фінансування політичної діяльності. Як зазначає «Reuters», розслідування відносно Моралеса могло привести до його імпічменту, однак лідерові вдалося цього уникнути.

Отто Перес Моліна, який очолював Гватемалу з 2012 по 2015 роки був відправлений у відставку і взятий під варту за звинуваченням в причетності до масштабної корупційної схеми.

Альваро Колом Гватемала корупція




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *