13951

За сприяння терористам «ЛНР» оголошено у розшук двох екс-депутатів Луганщини

Прокурор Луганської області Володимир Янко повідомив про підозру двом колишнім депутатам Луганської обласної та міської рад за фактом вчинення ними умисних дій, направлених на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

«Під час досудового розслідування встановлено, що двоє громадян України в травні-листопаді 2014 року взяли участь у виборах до так званої «Народної ради «ЛНР». Прийнявши присягу «депутата законодавчого органу», останні здійснюють свою діяльність на користь терористичної організації, всупереч конституційних прав та свобод громадян України, які знаходяться на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області», — йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Вказані особи і надалі продовжують здійснювати незаконну діяльність «депутатів законодавчого органу», чим забезпечують функціонування терористичної організації «ЛНР».

Оскільки «депутати» переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово непідконтрольній території Луганської області, останніх оголошено у розшук.

Санкції статей, за якими пред’явлено підозру, передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 з конфіскацією майна або без такої.

 

депутати ЛНР розшук




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *