13894

Найщедріші багатії Америки пожертвували на благодійність рекордну суму

У свіжому рейтингу найщедріших людей Америки почесне перше місце вкотре посіли співзасновник Microsoft Білл Гейтс і його дружина Мелінда.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Mind.

За минулий рік 50 найщедріших приватних осіб і подружніх пар разом пожертвували понад $14,7 млрд. Ця сума повністю затьмарює $5,6 млрд, пожертвувані філантропами в 2016 році, $7 млрд – в 2015 -му, а також значні $10,2 млрд в 2014 році. Насправді, це найвища сукупна сума з 2008 року, коли велика рецесія почала негативно впливати на благодійність у США.

Чому 2017 рік став таким вдалим для благодійності? Видання аналізує, що капітал багатих людей збільшився завдяки двом рокам успішного розвитку фондового ринку, згідно з даними видання The Chronicle of Philanthropy, яке відстежує благодійництво. The Chronicle щороку публікує суми пожертвувань 50 найщедріших людей країни в рамках звіту під назвою The Philanthropy 50.

Цього року список очолило впливове подружжя Білл і Мелінда Гейтс, які вже вчетверте займають перше місце. У минулому році пара, чиє багатство в основному пов’язано з компанією Microsoft, пожертвувала майже $4,8 млрд. Згідно з даними Forbes, статки Білла Гейтса становлять $90,5 млрд, що робить його другою найбагатшою людиною у світі після Джеффа Безоса, засновника Amazon (який не потрапив до рейтингу благодійників).

Гейтси передали благодійницькі кошти ву їх власний Фонд Білла і Мелінди Гейтс, найбільшу приватну благодійну організацію у світі. На кінець 2016 року її статутний капітал становив $40,3 млрд. Пожертвування цього року абсолютно затьмарює пожертвування пари в 2016 році, коли Гейтси передали своєму фонду «лише» $141,4 млн.

На другому місці рейтингу ще одна знаменита пара – Марк Цукерберг і Прісцилла Чан, чий статок (які видання оцінює в $73,7 млрд) пов’язано з часткою Цукерберга у Facebook.

Третю позицію в списку Chronicle of Philanthropy утримують Майкл Делл і його дружина Сьюзан, які в 2017 році пожертвували $1 млрд. Майкл Делл, засновник Dell Computers, має статки в $23,6 млрд, згідно з базою даних Forbes.

У списку найщедріших благодійників помітно переважає технологічна галузь. Хоча всього 11 учасників рейтингу Philanthropy 50 за 2017 рік заробили основну частину статків у технологічній галузі, в сукупності їх пожертви складають близько $8,7 млрд – 60% від загальної суми пожертвувань всіх, хто увійшов до списку.

За даними Chronicle, це свідчить про те, що тепер більше жертвують зі сфери технологій, а не зі світу високих фінансів.

благодійність гроши пожертви рекорд США




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *